søndag 30. januar 2011

Foccaccia

Her kommer oppskriften på Foccacciaen på forrige innlegg :-)

Foccaccia:


1 pk tørrgjær eller fersk gjær

1 1/2 ts sukker

2 ts salt

5 dl lunket vann

...1 dl oliven olje

ca 750 gr hv.mel



Forslag til smakstilsetninger:

frisk rosmarin

olivenolje

maldonsalt eller grovt havsalt

hakket hvitløk

hakket søt chili

Oliven

Cherrytomater

hakkede myke soltørkede tomater



bland alt i en mixer og elt det i ti minutter.

dekk bollen med plastfolie og hev til dobbel størrelse

slå deigen ned og ha den i enferdig smurt langpanne

dekk med folie og hev til den når helt opp til kanten.

Hell på olivenolje, og krydder etter smak.

stikk oliven, cherrytomater ned i deigen.

stek på 220 C i 10 minutter, senk deretter varmen ned til 180 C og stek videre i ca 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Bon Appetitt!

2 kommentarer:

Ingun sa...

Takk for oppskrift-))
Den må jeg prøve...
Ha ei fin ny uke!

ANETTESHUS.COM sa...

Mmmm. Foccacia er sååå godt!! Fikk jeg lyst til å bake i dag også;))

Ha en riktig fin helg, Line!

KLEM KLEM
Anette:)