tirsdag 26. januar 2010




FRANSKE  BAGUETTER


5dl vann

15 g gjær

1 ss salt

ca. 750 g hvetemel,gjerne finbakstmel

Rør gjæren ut i kaldt vann,tilsett salt og mel og arbeid deigen glatt. Dekk bollen til med plastfilm og la deigen stå kjølig natten over.
Ta deigen ut på bordet og del den i tre. Trill ut tre baguetter med godt med mel på hendene, vær lett på hånden.
Legg baguettene på bakepapir og lag snitt i dem.
Etterheves under plast i ca. 30min.
Stek i 8min midt i ovnen ved 250grader.Kast så inn litt vann i bunnen av ovnen eller dusj inn vann med en vannforstøver et par ganger under stekingen.

Senk så varmen til 200 grader, flytt  platen til nederste rille og stek baguettene videre i ca.20 min.
Avkjøl baguettene på rist uten klede.
Mmmm disse er knallgode.
Lykke til og kos dere




6 kommentarer:

(eddas) sa...

Nam nam nam...ser godt ut dette:)
ha en fortreffelig aften
klemmerpå

Therese sa...

Jeg som sitter her å er småsulten ble ikke desto mindre sulten nå. Ikke noe er så deilig som nybakte baguetter med hvitost, agurk og karse på samt en varm kopp tè. Tusen takk for fin oppskrift, den skal definitivt prøves ut :)

Maliva`s verden sa...

Hmmmmm....og med litt fersk pesto på....og et lite glass rødt;o)
Sees vi på Restaurant Christiania på lørdag eller? Petra her;o)

Missfryd sa...

Ja takk:-) Ser deilig ut!
Klem Ingrid

Maliva`s verden sa...

Litt usikker på hvor lenge vi blir i byen...tar toget sammens med flere. Men fint hvis du sender meg nr.på mail..så kan vi jo holde kontakten hvis vi er klare for det;o) Christiania ligger i den runde bygningen ved Stortinget...vi tastes da. Klem fra M-L

(eddas) sa...

Ønsker deg også en riktig koselig helg:)
GoeKlemmer sendes over....