Her kommer oppskriften på Foccacciaen på forrige innlegg :-)
Foccaccia:
1 pk tørrgjær eller fersk gjær
1 1/2 ts sukker
2 ts salt
5 dl lunket vann
...1 dl oliven olje
ca 750 gr hv.mel
Forslag til smakstilsetninger:
frisk rosmarin
olivenolje
maldonsalt eller grovt havsalt
hakket hvitløk
hakket søt chili
Oliven
Cherrytomater
hakkede myke soltørkede tomater
bland alt i en mixer og elt det i ti minutter.
dekk bollen med plastfolie og hev til dobbel størrelse
slå deigen ned og ha den i enferdig smurt langpanne
dekk med folie og hev til den når helt opp til kanten.
Hell på olivenolje, og krydder etter smak.
stikk oliven, cherrytomater ned i deigen.
stek på 220 C i 10 minutter, senk deretter varmen ned til 180 C og stek videre i ca 25 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Bon Appetitt!
søndag 30. januar 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
Takk for oppskrift-))
Den må jeg prøve...
Ha ei fin ny uke!
Mmmm. Foccacia er sååå godt!! Fikk jeg lyst til å bake i dag også;))
Ha en riktig fin helg, Line!
KLEM KLEM
Anette:)
Legg inn en kommentar