Hakk hvitløk, bladpersille, løk, basilikum, vårløk, fenikkel og litt chili.
Fres det forsiktig i litt meierismør. Hell på hvitvin og la det få ett oppkok.
legg i skrubbede/vaskede blåskjell og sett på lokk, det skal kun dampe, ikke koke. Det er også viktig at det ikke står for lenge, for da blir blåskjellene små og gummiaktige. ta ut blåskjellene med en øse med hull i, slik at du ikke får med deg suppen.
Hell i kremfløte og rør til det er en kremete suppe. smak til med søt chili, lime, og salt/pepper, og ha blåskjellene tilbake i suppen.
Server med hjemmelaget aioli, pommes frites og god hvitvin, gjerne cava.
Håper du får litt sommerfølelse. Husk skalldyr er best på vinteren, da er de størst.
4 kommentarer:
Moules et frites - ikke for å pirke men det betyr blåskjell og fritystekte poteter....
Suppen så aldeles vidunderlig ut - og et glass Chablis kan man vel heller ikke si nei takk til vel? Leier du ut kokken din? :-)
Hihi, jeg vet hva det betyr.
og det er det jeg har laget.
Jeg glemte å ta bilde av ferdig dekket bord. Vi var så sultne at vi kastet oss over maten og glemte å bilde :-)
fikk vann i munnen jeg nå...
Virkelig..
Nam nam..
Dette skal prøves..
Bonjour madame
Ja dette er vel noe av det jeg liker best å spise i ferien;o) Men viste ikke at blåskjellene er størst på vinteren. Kanskje jeg prøver meg på din variant nå i påsken. Høres ut som du har hatt en perfekt helg på fjellet....alltid koselig å hilse på deg. Spent på stigen din da...du får gi meg et hint. Klemz
Legg inn en kommentar