torsdag 21. mai 2009

Eldstemann er blitt 14 år..

Tenkte jeg skulle dele en fantastisk sukkerbrød oppskrift med dere . Denne har jeg fått, men jeg har gjort noen endringer på den, og den blir bare helt fantastisk god og ikke minst stor som dere ser på bildene over. Dessuten er den veeldig lett å bake. Sukkerbrød; 5 egg, 150 gr sukker, 100 gr hv.mel, 50 gr potetmel, 1 ts bakepulver, 1 ts natron, Sitron essens, Pisk egg og sukker hvitt, sikt i det tørre og skjær det forsiktg inn i egg og sukkerlandingen. IKKE rør, da går luften ut av deigen og kaken blir da ikke så fin og luftig. Ha tilslutt i etpar dråper med sitron essens. Ha deigen i en springform med 22-24 cm i diameter og stek kaken i ovnen på nederste rille på 160-170 grader i 45 minutter. Kaken er veeeldig god med bare melis på også. Min er fylt med ostekakekrem med sitron gele; 1pk Philadelphia naturell ost, 1 lite beger (1 av en 4 pk) 115 ml lettrømme, 1 pk sitrongele, 1 vaniljestang, 1 dl melis. Lag gele med halv vannmengde (altså 2,5 dl vann), og avkjøl. Geleen skal bli kald ikke stiv. Pisk rømme og kremost godt sammen, bland i vaniljestangen( bare frøenen som du skraper ut innenfra.)og melisen. Pisk inn den avkjølte geleblandingen og avkjøl. Dynk kaken med noen få skjeer lemon & lime juice, ikke for mye, da blir den altfor bløt. Ha ostekremen i kaken lagvis med jordbær og pisket kremfløte. Pynt gjerne med gele oppe på kaken også. Min har krem med vaniljesukker, jordbær og jordbærgele. Kjempegodt!

1 kommentarer:

Federica sa...

Oh my!!! That cake looks delicious! Yummy!!!
Have a wonderful weekend!
Federica